10-mei-2022 |
Maak plaats voor de Nederlandse kaas

Maak plaats voor de Nederlandse kaas

Nederlandse kaas is wereldwijd bekend en beroemd. Van Amerika tot aan Japan, in elke supermarkt vind je wel een stuk oer-Hollandse Gouda of Edam. Maar zelf weten we ons paradekaasje tegenwoordig minder te waarderen. De consumptie van Nederlandse kazen in Nederland daalt al jaren gestaag. Voor Gastrovino reden genoeg voor een stevige herwaardering van de Hollandse kaas. 

Daarom creëerden ze Momentum; een krachtige, smaakvolle Nederlandse kaas, gemaakt van volle weidemelk uit het Groene Hart. Woordvoerder Arjan Rosendaal vertelt over deze nieuwe oogappel: “Het viel de ondernemers van Gastrovino op dat de Nederlandse kaas uit de keuken en van de boterham verdwijnt. Zonde, want kaas van Hollandse bodem is smaakvol, veelzijdig, van goede kwaliteit en ook nog eens lokaal. Daar mogen we best meer trots op zijn.”

Momentum 

De  Gastrovino Momentum wordt volgens geheim receptuur geproduceerd midden in het Groene Hart in Zuid-Holland. De kaas kent twee variaties met verschillende smaakprofielen: de 10 en de 48. De Momentum 10 wordt tien weken op vurenhouten planken gerijpt en is vol en romig van smaak. De kaas combineert goed bij een droge, frisse en fruitige wijn. Daartegenover staat de Momentum 48, die maar liefst 48 weken rijpt en tijdens het rijpingsproces 72 keer wordt gedraaid. Dit resulteert in een pikante en krachtige smaak, die goed combineert met een volle, ronde en stevige wijn. “We wilden voor ieder smaakpalet een lekkere kaas ontwikkelen. Daar zijn we met Momentum 10 en 48 goed in geslaagd. Perfect voor op de borrelplank, naast de buitenlandse kazen en de anti pasti. Maar ook over een frisse salade of een pasta komt deze kaas goed tot haar recht,” aldus Arjan.

gastrovino.nl

Terug naar boven