
Peterseliewortel
Een andere naam voor deze knol is 'wortelpeterselie'. De smaak van deze zogenaamde 'vergeten groente' doet denken aan de knolselderij en de pastinaak. De groente is een soort peterselie die echter alleen gekweekt wordt voor de knol en niet voor het blad.
Kooptips
De wortels mogen niet beschadigd zijn en moeten droog en stevig aanvoelen. Als er nog blad aanwezig is mag dat niet verlept zijn.
Bewaartips
Het beste bewaar je de wortel zonder loof in de koelkast. De houdbaarheid is dan ongeveer een krappe week. Met loof is de houdbaarheid wat korter.
Toepassingen
♦ Koken of stoven.
♦ Lekker als stamppot. Eventueel met het blad erbij.
♦ In de soep
♦ Pureren.
Bereiding
Borstel de wortels goed af zodat alle aarde verdwenen is. Verwijder de onder- en bovenkant.
♦ Koken |
10 minuten 2 - 4 minuten ca. 12 minuten |
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | |||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |