Spinazie
Oorspronkelijk komt spinazie uit Azië. Het is een donkergroene bladgroente met malse blaadjes en een volle smaak. Naast de klein bladige spinazie die rond de jaarwisseling verkrijgbaar is komt vanaf maart meestal de grootbladige en wat stevigere soort op de markt. Verder is de zogenaamde 'wilde spinazie' te koop. Spinazie bevat veel nitraat. Het wordt dus afgeraden deze groente vaker dan 2 x per week te eten.
Kooptips
Spinazie moet er mooi groen en vers uitzien. Let bij diepvries spinazie op de houdbaarheidsdatum
Bewaartips
Eet verse spinazie bij voorkeur op de dag van aankoop.
Toepassingen
♦ Koken en serveren met een hard gekookt ei.
♦ Rauw door een stamppot.
♦ In de soep.
♦ Als garnering en smaakmaker op pizza's.
♦ Lekker rauw in een salade met uitgebakken spekjes en Griekse feta.
♦ Roerbakken met reepjes ham, gebakken ui en Italiaanse kruiden. Serveren bij een pasta.
Bereiding
♦ Koken ♦ Roerbakken ♦ Smoren ♦ Stomen ♦ Magnetron |
5 - 7 minuten 3 - 5 minuten ongeveer 10 minuten ongeveer 10 minuten 5 - 7 minuten |
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |