Rabarber
De rabarber is een grote plant lange stelen en grote donkergroene balderen. De kleur van de rabarber stelen is rood, groen-rood of karmijn. De groente is fris-zuur en wordt vrijwel altijd gebruikt voor nagerechten en compote. Het eindresultaat heeft meer weg van fruit dan van groente.
Kooptips
De stengels moeten hard aanvoelen. Hoe groener de steel hoe zuurder de rabarber
Bewaartips
Rabarber kun je in de koelkast, onverpakt, wel een week bewaren.
Toepassingen
♦ Als compote.
♦ Door de yoghurt of de vanillevla.
♦ In een sorbet.
♦ Heerlijk bij verschillende stoofschotels.
♦ Als nagerecht bij vanille ijs.
♦ Bij vette vis.
♦ In sauzen.
Bereiding
Snijd bladresten weg evenals de onderste harde stukken. Was de rabarber en snijd de stelen in stukjes van circa 2 - 3 cm. Voeg de suiker pas na het koken toe, want dan heb je minder nodig. Als de vezels uit elkaar vallen is de rabarber klaar om, zowel warm als koud, gegeten te worden.
♦ Koken | 10 minuten |
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |