21-september-2021 |
Portobello

Portobello

De portobello is een grote paddenstoel die wel wat weg heeft van de kastanjechampignon. De hoed kan een doorsnede krijgen van 7 tot 15  cm. De paddenstoel is afkomstig van Noord-Amerika. Momenteel zijn er in Nederland verschillende telers van deze smakelijke paddenstoel. De portobello bevat weinig vocht en heeft een vlezige structuur. De smaak is neutraal en combineert goed met heel veel ingrediënten. Bijkomend voordeel is dat de portobello de smaak van de andere aanwezige ingrediënten op een natuurlijke manier versterkt. 

Kooptips

Koop alleen verse portobello's. Ze moeten mooi bruin van kleur zijn en stevig aanvoelen. 

Bewaartips

In de koelkast zijn portobello's tot maximaal 7 dagen houdbaar. Leg ze niet in de buurt van uien en prei. Ze nemen de sterke geur van deze groenten heel snel over en dan ben je de mooie smaak kwijt. Houd ook citrus- en ander fruit uit de buurt. De paddenstoelen verouderen anders heel snel. 

Toepassingen

♦ Heel geschikt om te vullen met ei of (geiten)kaas. 
♦ Lekker op de barbecue. Eventueel met een gehaktvulling.
♦ Past prima bij vleesgerechten.
♦ In pasta's. 

Bereiding

Was portobello's nooit met water. Borstel ze schoon. Snijd de onderkant van de steel eraf.

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem
Uit het buitenland
Terug naar boven