21-september-2021 |
Linzen

Linzen

Deze kleine en platte peulvruchten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren variërend van rood, geel, bruin tot groen. Ze zijn alleen gedroogd te koop en komen oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Azië. Ze werden daar al voor onze jaartelling op grote geteeld. Vandaar dat je ze regelmatig tegen komt in de Marokkaanse, Indiase en Turkse keuken. Oorspronkelijk stonden ze te koop als voedsel voor de armen

Kooptips

Let bij aankoop op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. 

Bewaartips

Droog bewaar je ze gemakkelijk een jaar. 

Toepassingen

♦ Gekookt en lekkere combinatie met wild en varkensvlees.
♦ Gekookt in salades.
♦ Prima in een maaltijdsoep.

Bereiding

Op de verpakking staat vermeld of je de linzen al of niet moet weken. 

♦ Koken Afhankelijk van de soort: 30 - 60 minuten

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                        
Uit het buitenland
Terug naar boven