21-september-2021 |
Linzen
Deze kleine en platte peulvruchten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren variërend van rood, geel, bruin tot groen. Ze zijn alleen gedroogd te koop en komen oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Azië. Ze werden daar al voor onze jaartelling op grote geteeld. Vandaar dat je ze regelmatig tegen komt in de Marokkaanse, Indiase en Turkse keuken. Oorspronkelijk stonden ze te koop als voedsel voor de armen
Kooptips
Let bij aankoop op de houdbaarheidsdatum op de verpakking.
Bewaartips
Droog bewaar je ze gemakkelijk een jaar.
Toepassingen
♦ Gekookt en lekkere combinatie met wild en varkensvlees.
♦ Gekookt in salades.
♦ Prima in een maaltijdsoep.
Bereiding
Op de verpakking staat vermeld of je de linzen al of niet moet weken.
♦ Koken | Afhankelijk van de soort: 30 - 60 minuten |
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ||||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |