Eikenbladsla
Een bekende variant van de gewone krop sla. Zijn naam heeft deze sla te danken aan de vorm van het blad dat wel erg veel op eikenblad lijkt. De bladeren zijn volledig groen of hebben rood-bruine randen. Dat is afhankelijk van de soort. Het blad is mals en zacht met een lichte nootsmaak.
Kooptips
Sla beschadigt snel bij onzorgvuldig handelen. Het blad kneust en verlept dan. Koop dus alleen kroppen die niet verlept zijn en er fris uitzien.
Bewaartips
Bewaar de sla in een open zak in de koelkast. De houdbaarheid bedraagt hooguit 2 dagen.
Toepassingen
♦ Als decoratieve rand rond saladeschotels.
♦ Lekker met een dressing van notenolie.
♦ Als garnering en smaakmaker op een broodje vleeswaar of kaas.
♦ Op een broodje gezond.
♦ Als decoratieve aanvulling van een salade.
♦ Prima te combineren met noten en zaden.
Bereiding
Maak de bladeren voorzichtig los van de krop en gooi de buitenste bladeren weg. Spoel ze voorzichtig af en laat ze goed uitlekken. Te grote bladeren kun je het beste scheuren. Dan blijven ze het mooist.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |