21-september-2021 |
Daikon Cress
Daikon is een kiemgroente met een stevige anijssmaak. De groente heeft een hoge voegingswaarde. Van oorsprong komt de groente uit Japan.
Kooptips
Bij aankoop mogen de plantjes niet verlept zijn. De kleur is frisgroen.
Bewaartips
De daikon kan tot circa 6 dagen in de koelkast bewaard worden.
Toepassingen
♦ Lekker op brood of sandwich samen met gebraden vleeswaren als rosbief.
♦ Prima combinatie met een geroosterde steak.
♦ Toevoegen aan stamppot.
♦ Lekker in een aardappelsalade.
♦ Uitstekende combinatie met kabeljauw.
♦ Smaakmaker van aardappelpuree.
Bereiding
Knip de benodigde blaadjes gewoon van het plantje af. Wassen is overbodig. Laat de daikon niet meebakken, maar strooi de blaadjes tegen het einde over het bereide product.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |