21-september-2021 |
Bietenkiemen
Bietenkiemen hebben een neutrale smaak. Daar tegenover staat echter de mooie paars-rode kleur. Meesterlijk als garnering. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen als vitamine B11 en een bron van vitamine E en magnesium. Qua smaak hebben de kiemen, net als bieten, een wat aardse smaak.
Kooptips
Let er op dat de kiemen er fris uitzien en niet slap hangen
Bewaartips
Bewaar de kiemen in de koelkast, maar niet langer dan maximaal een krappe week.
Toepassingen
♦ Prachtig als garnering op huzarensalades.
♦ Op toast samen met grookte vis.
♦ Vul witlofbladeren met een rauwkostsalade en walnoten en garneer af met de bietenkiemen.
♦ Als garnering van noedelsoep met garnaaltjes.
Bereiding
Het wassen van de kiemen is niet nodig. Ze zijn direct te gebruiken.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |