
Suikerappel
De suikerappel heeft meerdere namen. Zoetzak, schubappel of kaneelappel. De vrucht is familie van de Cherimoya. Ze groeien aan bomen die circa 6 meter hoog worden en komen vooral voor in tropische gebieden als de Nederlandse Antillen en Suriname. De schil bestaat uit gesloten schubben die open springen wanneer de vrucht rijp is. Het vruchtvlees is wittige en heel zoet en bevat grote zwarte pitten die je niet kunt eten.
Kooptips
Koop suikerappels alleen als de schubben nog gesloten zijn, dus wanneer de vrucht nog net niet rijp is anders bederven ze heel snel.
Bewaartips
Bewaar de suikerappels op een fruitschaal. In de koelkast stopt het rijpingsproces.
Toepassingen
♦ Pureren en serveren met yoghurt.
♦ Lekker bij ijs.
♦ In vruchtensalades.
♦ Partjes serveren met rauwe ham als voorgerechtje.
♦ Partejs inpakken in rauwe ham als borrelhapje.
Bereiding
Snijd de vrucht in de lengte open en haal de zwarte pitten er uit. Snijd daarna het vruchtvlees eruit of lepel de schil leeg.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ||||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |