21-september-2021 |
Sinaasappel

Sinaasappel

De sinaasappel wordt geïmporteerd uit Spanje, Marokko en Zuid-Afrika. Het is de meeste bekende fruitsoort uit de warmere streken. Er zijn verschillende soorten die elk hun eigen formaat en smaak hebben. Zo zijn er zoete en zoetzure versies. We kennen de gewone sinaasappel, de bloedsinaasappel en de navelsinaasappel. Een handsinaasappel is lekker sappig, gemakkelijk te pellen en de partjes zijn prima te eten. Een perssinaasappel is wat grover van structuur. 

Voedingswaarde per 100 gram

Energie
Eiwit
IJzer
Koolhydraten
Natrium
Magnesium
Calcium
Fosfor
Kalium
Vet
Vezels
Vitamine C

205 KJ, 49 kcal
1.7 gr
0.1 mgr
21.6 gr
1 mgr
11 mgr
43 mgr
23 mgr
180 mgr
1.3 gr
2.5 gr
53.2 mgr 

Kooptips

Een goede sinaasappel is vrij van schimmel, onbeschadigd en voelt zwaar en stevig aan. 

Bewaartips

Buiten de koelkast kun je sinaasappels gemakkelijk 3 weken bewaren. 

Toepassingen

♦ Toepasbaar in allerlei gerechten. Warm of koud. 
♦ Prima voor sinaasappelsap.
♦ Door een fruitsalade.
♦ De schil kun je prima konfijten en gebruiken als smaakmaker in taarten, koekjes en pudding.
♦ Het sap als smaakmaker in pudding, vla of yoghurt. 
♦ Smaakverbeteraar in marinades en jus. 
♦ Heerlijk in sauzen. 

Bereiding

Je hoeft ze alleen maar te schillen en ze zijn dan klaar voor gebruik. 

♦ Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                        
Uit het buitenland
Terug naar boven