Mirabelle
Deze pruimensoort wordt ook wel kerspruim of mirabel genoemd. Er zijn verwschillende soorten verkrijgbaar. De kleuren verschillen van oranje-geel tot rood-blauw. In de vrucht zit een grote pit die er gemakkelijk uit te halen is. Het vruchtvlees is lekker sappig en zoet.
Kooptips
De mirabellen zijn ook geconfijt en op sap te koop. Verse vruchten moeten stevig aanvoelen en iets meegeven als je er zacht op drukt.
Bewaartips
Bewaar de mirabellen op een koele plaats. Rijpe vruchten kun je nog een paar dagen in de koelkast bewaren.
Toepassingen
♦ Uit het vuistje.
♦ Zonder pit door de vla of yoghurt mengen.
♦ Prima voor jam.
♦ Te gebruiken voor een compote.
♦ Inmaken op sap of alcohol.
♦ Lekker in gebak.
♦ In een fruitsalade.
Bereiding
Snijd de mirabellen open nadat je ze gewassen hebt en verwijder de harde pit.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ♦ | ♦ | ||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ |