21-september-2021 |
Minneola
De vrucht is een kruising tussen een 'Duncan'-grapefruit en een 'Dancy'-mandarijn. De minneola is gemakkelijk te onderscheiden door de uitstulping, 'het neusje', aan de bovenkant van de vrucht waar de steel heeft gezeten. De vrucht is extreem sappig en een beetje zoet met een klein vleugje zuur. Het vruchtvlees is oranje in kleur.
Kooptips
Kies alleen vruchten met een gave steel die stevig aanvoelen.
Bewaartips
Bewaar Mineola's koel en laat ze op kamertemperatuur op smaak komen.
Toepassingen
♦ In een fruitsalade.
♦ Als extraatje in een toetje.
♦ In combinatie met andere citrusvruchten in een opgerolde pannenkoek.
♦ Uit het vuistje.
♦ Als smaakmaker in jus en marinades.
Bereiding
De vrucht schilt heel gemakkelijk. Was de schil goed als je deze wilt raspen.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ||||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |