Japanse pruim
In Japan kennen ze verschillende pruimenrassen die in kleur variëren van kersenrood tot donkerrood en purper. Ze zijn rond en soms zelfs hartvormig. De vrucht is groter dan de Hollandse pruim. De smaak van deze pruimen is zoet. De vruchten blijven, zelfs als ze rijp zijn, mooi stevig. De pruimen zijn in Nederland beperkt verkrijgbaar.
Kooptips
Koop alleen pruimen met een schil die niet beschadigd is. Ook moet de pruim stevig aanvoelen.
Bewaartips
Bewaar ze buiten de koelkast op de fruitschaal. De houdbaarheid, na aankoop, is ongeveer 5 dagen.
Toepassingen
♦ In stukjes gesneden door de yoghurt mengen.
♦ Uit het vuistje.
♦ Heel geschikt om jam van te maken.
♦ In combinatie met ander fruit in een fruitsalade.
♦ Lekker in gebak.
Bereiding
Je moet de vruchten altijd wassen en de pit verwijderen.
♦ Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ||||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ |