Granaatappel
Granaatappels komen oorspronkelijk uit Perzië. De granaatappel wordt al een tijd lang gekweekt in het Midden-Oosten, Kaukasus, India en Afganistan.
Kooptips
Als je een granaatappel gaat kopen op de markt of in de supermarkt, dan moet je letten op de schil van de vrucht. Deze moet namelijk glanzend zijn. Aan het gewicht van de granaatappel kan je voelen of deze vol zit met sap, voelt hij zwaart voor zijn grootte, dan zit de vrucht vol met sap. De granaatappels met een harde of droge schil kan je beter laten liggen.
Bewaartips
Granaatappels kan je het beste in de koelkast bewaren, zij zijn dan nog een week houdbaar na aankoop. Het kan zijn dat de granaatappel er uitgedroogd uit ziet, maar in de meeste gevallen is het vruchtvlees dan nog steeds eetbaar.
Bereiding
Een granaatappel kan op de volgende manier open snijden; snijd de steelaanzet van de vrucht wigvormig uit en vervolgens trek je de vrucht uit elkaar. Je ziet nu allemaal pitjes zitten, deze kan je opeten.
Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaarheid | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
Van Nederlandse bodem | ||||||||||||
Uit het buitenland | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |