21-september-2021 |
Granaatappel

Granaatappel

Granaatappels komen oorspronkelijk uit Perzië. De granaatappel wordt al een tijd lang gekweekt in het Midden-Oosten, Kaukasus, India en Afganistan. 

Kooptips

Als je een granaatappel gaat kopen op de markt of in de supermarkt, dan moet je letten op de schil van de vrucht. Deze moet namelijk glanzend zijn. Aan het gewicht van de granaatappel kan je voelen of deze vol zit met sap, voelt hij zwaart voor zijn grootte, dan zit de vrucht vol met sap. De granaatappels met een harde of droge schil kan je beter laten liggen.

Bewaartips

Granaatappels kan je het beste in de koelkast bewaren, zij zijn dan nog een week houdbaar na aankoop. Het kan zijn dat de granaatappel er uitgedroogd uit ziet, maar in de meeste gevallen is het vruchtvlees dan nog steeds eetbaar.

Bereiding

Een granaatappel kan op de volgende manier open snijden; snijd de steelaanzet van de vrucht wigvormig uit en vervolgens trek je de vrucht uit elkaar. Je ziet nu allemaal pitjes zitten, deze kan je opeten. 

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Van Nederlandse bodem                        
Uit het buitenland
Terug naar boven