Acerola
De acerola, West-Indische kers of Barbadoskers is een kleine, breed vertakte, groenblijvende, 2-6 m hoge boom of struik met fijn behaarde takken. De acerola groeit in Centraal- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en andere (sub)tropische gebieden. De schil van de vrucht is oranje tot rood. Het vruchtvlees heeft een wat zoetzure smaak en is geelachti oranje van kleur. De vrucht is vooral bekend om haar hoge gehalte aan vitamine C. Er zit tot ruim 30% meer in dan in een sinaasappel. Door dit hoge gehalte wordt de acerolavrucht voaal gebruikt als voedingssupplement.
Kooptips
De verse vrucht is in Nederland niet verkrijgbaar. Wel is die beschikbaar als poeder, in pillen en als theevariant en in sapjes. Je moet daardoor vooral bij natuurvoedingswinkels zijn.
Toepassingen
♦ De vrucht is te eten uit het handje.
♦ Wordt verwerkt in sappen, en wijn.
♦ Geschikt voor jams.
♦ Te gebruiken in taarten.
♦ Als poeder in yoghurt.