27-maart-2024 |
Van der Steen bakt beste paasbrood van Nederland

Van der Steen bakt beste paasbrood van Nederland

De Nederlandse ambachtsector staat weer in de schijnwerpers door de jaarlijkse Paasbroodkeuring. Dit evenement, waarbij de beste paasbroden worden beoordeeld, belicht de kwaliteiten van de lokale bakkers. De Echte Bakker Van der Steen uit Made heeft dit jaar de hoofdprijs in de wacht gesleept. 

Van der Steen, bekend om zijn hoge kwaliteit, won eerder in 2016 en behaalde sindsdien elk jaar de finale. Op de tweede plaats eindigde Sjaak Doeleman, een bakker uit Werkhoven. Hij maakte eerder naam met zijn amandelstaven en schittert nu op het podium met zijn paasbrood. Willem Steenbergen uit Meppel, recent nog geëerd als de derde Beste Echte Bakker, completeert de top drie.

Kritische finalekeuring

In de aanloop naar de finale hebben 67 Echte Bakkers in totaal 112 paasbroden ingezonden. De jury, bestaande uit Ton Deegenaars van Royal Steensma, Paul Thomas van Puratos en Hans Som van het Boulangerieteam, beoordeelde twaalf finalisten. De keuring richtte zich met name op smaak en eeteigenschappen, factoren die zwaar wegen in het eindoordeel.

Een blik op het paasassortiment

De Paasbroodkeuring dient als stimulans voor bakkers om te beginnen met hun paasassortiment. Deelnemende bakkers krijgen de kans hun creaties te perfectioneren en te presenteren. Dit jaar scoorden vooral de uiterlijke kenmerken van de paasbroden hoog. Keurmeester Ton Deegenaars merkt een duidelijke stijging in kwaliteit: “Bij de meeste inzendingen zie je dat er veel aandacht is besteed aan het uiterlijk.”

Euforie bij de winnaar

Jeroen van der Steen reageerde enthousiast op zijn overwinning: “Ik ben hier zó blij mee!” De jury prees zijn paasbrood voor de uitmuntende smaak en rijke vulling.

Sterke concurrentie

Andere finalisten, zoals De Echte Bakkers Gommans, Treur, Kwakman, Nijkamp, Pastoor, Thomassen, Timmer, Toet, van der Woerd en Vroonland, lieten zien dat de competitie sterk en divers is. Hun inspanningen benadrukken het hoge niveau van ambachtelijk bakken in Nederland.

Echtebakker.nl

Terug naar boven