29-maart-2023 |
Nederlandse consumptie van brood loopt weer op

Nederlandse consumptie van brood loopt weer op

De Nederlandse consumptie van brood zat in 2022 weer in de lift, maar is nog niet op het niveau van voor de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC).

Maar liefst 92% van de Nederlanders van vijftien jaar en ouder eet op een gemiddelde dag brood. Veruit het meeste brood wordt gegeten tijdens de lunch, gevolgd door het ontbijt. 74% van de Nederlanders eet brood bij de lunch, 50% eet brood bij het ontbijt. Een veel kleiner percentage (14%) eet brood bij het avondeten. De Nederlander eet gemiddeld 3,8 sneetjes of broodjes per dag. De helft hiervan wordt tijdens lunch gegeten.

Volkoren boterham

De volkoren boterham wordt nog altijd het meest gegeten. Die wordt al drie jaar achter elkaar door 47% van de ondervraagden gegeten. De meergranen boterham staat op plek 2, gevolgd door de luxe broodjes. Opvallend is dat een witte boterham vaker wordt gegeten dan een tarwe boterham en dat gevuld brood populairder is dan deze boterhammen. 79% van de Nederlanders denkt dat brood gezond is, 88% denkt dat volkoren brood gezond is. De belangrijkste aspecten van brood zijn: smaak, voedzaam, gezond en betaalbaar. Helemaal onder aan de lijst staan duurzaam en plantaardig.

Nbc.nl

Terug naar boven