20-juni-2022 |
‘Brood, goed verhaal’ ontkracht mythes en deelt inhoudelijke broodverhalen

‘Brood, goed verhaal’ ontkracht mythes en deelt inhoudelijke broodverhalen

Het imago van brood is onvoldoende meegegaan met zijn tijd, terwijl het juist heel goed past in een moderne, gezonde levensstijl. Vanaf september is daarom de nieuwe imagocampagne “Brood, goed verhaal” overal te zien, die wordt gecoördineerd door NBC namens de Nederlandse en Belgische bakkerijsector. Dit vervolg is een verdiepingsslag op de afgelopen (gelijknamige) campagne. Door op een prikkelende, verhalende manier te vertellen over alle voedzame kanten van brood sluiten de broodverhalen direct aan op de behoefte van mensen aan informatie over voeding en gezondheid. Na de zomer is deze campagne volop te zien: via televisie, social media, online video en print.

Brood krijgt de aandacht die het verdient

Brood heeft anno 2022 niet altijd het imago van een gezond en duurzaam product en sluit nog niet genoeg aan op een lifestyle trend. Ten onrechte denken nog steeds veel mensen bijvoorbeeld dat koolhydraten (uit brood) slecht zijn of dat brood een dikmaker is. Dit terwijl brood heel voedzaam is, barst van de eiwitten, plantaardig is, dichtbij geproduceerd en past bij ieder moment. Iedereen weet vandaag de dag veel over voeding, is bewust bezig met gezondheid en waar eten vandaan komt. De campagne speelt daarop in door te vertellen over de goede eigenschappen van brood als gezond, vers en veelzijdig product en te laten zien dat brood uitermate goed past in een gezonde levensstijl.

Van onzinverhaal tot sterk verhaal

Aan de hand van verschillende broodverhalen enthousiasmeert de campagne mensen over brood als onderdeel van een gezonde en bewuste leefwijze. Volkoren vormt de hero van de campagne, als lichtend voorbeeld van al het goede van brood. De campagne wordt aangevuld met pr, communicatie voor voedingsprofessionals en evenementen. Zo vinden de ‘Blik op’-kennissessies en ook de Week van het Brood opnieuw plaats, later dit jaar en in 2023.

Jenneke van Elderen, communicatie adviseur bij NBC: “De inhoudelijke en toch luchtige broodverhalen die we vertellen in de campagne passen heel goed bij waar mensen nu behoefte aan hebben. Zo vertelt het Onzinverhaal bijvoorbeeld aan broodtwijfelaars over de feiten op het gebied van voedingswaarde en het Sterke verhaal hoe brood past in een sportieve leefstijl, of je nu bodybuilder bent of een uurtje hardloopt.”

www.broodgoedverhaal.nl

Terug naar boven