Oosterse wokgroenten met kalkoen en shiitake
Oosterse wokgroenten met kalkoen en shiitake
Ingrediënten
-
Voor 4 personen
-
300 gram gare kalkoenfilet, in sliertjes
-
200 ml zoutloze kippenbouillon (zie boek Spice Wise Too, pag 34)
-
2 eetlepel zonnebloemolie
-
200 gram shiitake, in plakjes
-
500 gram gemengde wokgroenten (zoals bamboescheuten, peultjes, paprika, ui, taugé, Chinese kool, paksoi)
-
1 eetlepel Oosterse wokkruiden (zie ingrediënten hieronder)
-
2 lente-uitjes, in ringetjes
-
6 delen gemberpoeder
-
2 delen witte peper, gemalen
-
2 delen steranijs, gemalen
-
3 delen kaneelpoeder
-
1 deel kruidnagel, gemalen
-
2 delen venkelzaad, gemalen
-
Voor 4 personen,
-
300 gram gare kalkoenfilet, in sliertjes,
-
200 ml zoutloze kippenbouillon (zie boek Spice Wise Too, pag 34),
-
2 eetlepel zonnebloemolie,
-
200 gram shiitake, in plakjes,
-
500 gram gemengde wokgroenten (zoals bamboescheuten, peultjes, paprika, ui, taugé, Chinese kool, paksoi),
-
1 eetlepel Oosterse wokkruiden (zie ingrediënten hieronder),
-
2 lente-uitjes, in ringetjes,
-
6 delen gemberpoeder,
-
2 delen witte peper, gemalen,
-
2 delen steranijs, gemalen,
-
3 delen kaneelpoeder,
-
1 deel kruidnagel, gemalen,
-
2 delen venkelzaad, gemalen
Bereiding
-
Verhit de zonnebloemolie in een hete wok. Roerbak eerst de shiitake en de kalkoenslierten en wok de groenten beetgaar mee. Meng de wokkruiden door de warme groenten. Blus af met de kippenbouillon. Serveer meteen in kommetjes, bestrooi met de lente-ui en geef er eventueel mihoen bij.
-
Tip: Ook lekker met kipfilet in plaats van kalkoen.
-
Vega: Vervang de kalkoen door blokjes gefrituurde Tofu. Of voeg gewoon wat exstra groenten toe en gebruik kruide- in plaats van kippenbouillon.
-
Bekijk ook andere recepten