Huzarensalade

Ingrediënten

  • 1.5 kilo vastkokende aardappelen
  • 1 gesnipperde ui. Niet al te grof.
  • 50 ml wijnazijn
  • 1 deciliter mayonaise
  • 1 eetlepel suiker
  • 6 hardgekookte eieren
  • 200 mililiter crème fraîche
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 potje augurken in blokjes gehakt
  • 400 gram kleine schouderham blokjes
  • 3 frisse appels in kleine blokjes gesneden
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper, zout en een vleugje paprikapoeder
  • 1.5 kilo vastkokende aardappelen,
  • 1 gesnipperde ui. Niet al te grof.,
  • 50 ml wijnazijn,
  • 1 deciliter mayonaise,
  • 1 eetlepel suiker,
  • 6 hardgekookte eieren,
  • 200 mililiter crème fraîche,
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie,
  • 1 potje augurken in blokjes gehakt,
  • 400 gram kleine schouderham blokjes,
  • 3 frisse appels in kleine blokjes gesneden,
  • 1 eetlepel mosterd,
  • peper, zout en een vleugje paprikapoeder

Bereiding

  • Snijd de geschilde aardappels in kleine blokjes. Na het afwassen breng je deze aan de kook in water met zout. Laat ze snel gaar worden en voeg vervolgens gesnipperde uien, de azijn en de suiker toe. Breng alles opnieuw aan de kook en giet het geheel na de kook af in een vergiet en laat het goed afkoelen.

  • Hak de hardgekookt eieren in stukjes en de augurken in niet al te grote blokjes.

  • Neem de mayonaise en roer deze met de crème fraîche, de mosterd en de kruiden door elkaar. Voeg zout en kruiden naar smaak toe.

  • Roer alle losse ingrediënten voorzichtig door elkaar in een grote kom. Meng je te hard dan beschadigen de aardappelblokjes en dat is jammer voor het eindresultaat.

  • Laat de salade even rusten. Beleg intussen een ruime schaal, langs de rand, met blaadjes gewassen sla en breng daarop de huzarensalade aan. Strijk de bovenkant mooi strak en strooi er wat paprikapoeder op. Versier de bovenkant eveneens met partjes ei en snippertjes augurk.

  • Kijk voor de schotelopmaak op: https://versinspiratie.nl/vlees-en-vleeswaren/schotels-buffetten/zo-maak-je-een-huzarensalade

Terug naar boven