Welkom bij Versinspiratie, een kennisbank vol informatie over vers voedsel, opgezet voor de ambachtelijke versspecialist, maar inmiddels ook zeer interessant voor consument en horeca.
Het wordt steeds duidelijker: het vinden van medewerkers of een opvolger voor ons ambacht is een uitdaging. Ons vak heef...
Het aantal Nederlanders met overgewicht groeit snel. Volgens berekeningen van het RIVM zal in 2050 maar liefst 64% van d...
Unilever heeft aangekondigd het Nederlandse merk Conimex te verkopen aan Paulig. Het aanbod van de Finse voedingsproduce...
In drukke winkelstraten zoals in Amsterdam en Rotterdam troffen consumenten een opmerkelijk tafereel: een plastic tas te...
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft twee nieuwe handboeken gepubliceerd: één over enzymen en één ove...
De maatregelen tegen wegwerpbekers en -bakjes met plastic werpen hun vruchten af, maar zijn nog niet perfect. Ondernemer...
De Vegetariërsbond heeft met de 200ste V-Label klant een belangrijke stap gezet. Het keurmerk, inmiddels op meer dan 500...
Vanaf 1 januari 2025 geldt in Duitsland een betaalplicht voor producenten van wegwerpplastic. Dit nieuwe systeem is een ...
De nieuwe EU-duurzaamheidsrichtlijn Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) verplicht bedrijven om gron...
Met boodschappen als ‘Kies je voor dierenwelzijn, dan kies je voor bio’ slaagt een vernieuwende campagne erin consumente...
Bracamonte Convenient Kitchen heeft een nieuwe stap gezet in haar groeistrategie door Henri, een bekende producent van k...
De avocado is populairder, maar de teelt ervan is helaas niet zo duurzaam. Daar wil Sabor Verde, een initiatief van drie...
De methaanremmer Bovaer van DSM, ontwikkeld om de CO2-voetafdruk van melkproductie te verlagen, ligt zwaar onder vuur. I...
Nederland lijkt klaar voor een eiwittransitie. Uit onderzoek van ProVeg blijkt dat twee derde van de Nederlanders meer p...