Griekse goulash met feta

Ingrediënten

  • Rundvlees van de onderrib of pianostuk, zonder vet, zenen en kraakbeen in stukken van ongeveer 4 cm gesneden
  • 10 gram keukenzout
  • 2 gram zwarte peper
  • 4 gram paprikapoeder (mild)
  • 1 blaadje laurier
  • 100 gram uien, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 100 gram tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • 200 gram fetakaas, fijn gebrokkeld
  • 100 mlOlijfolie 
  • Rundvlees van de onderrib of pianostuk, zonder vet, zenen en kraakbeen in stukken van ongeveer 4 cm gesneden,
  • 10 gram keukenzout,
  • 2 gram zwarte peper,
  • 4 gram paprikapoeder (mild),
  • 1 blaadje laurier,
  • 100 gram uien, schoongemaakt en fijngesnipperd,
  • 100 gram tomatenpuree,
  • 500 ml runderbouillon,
  • 200 gram fetakaas, fijn gebrokkeld,
  • 100 mlOlijfolie 

Bereiding

  • Maak de groenten schoon, snijd ze en weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • De olijfolie heet laten worden en het stoofvlees aanbraden. Peper, zout en paprikapoeder toevoegen. Daarna de fijngesnipperde ui toevoegen. Even laten bakken en de tomatenpuree bijdoen. Laurierblad toevoegen. Overgieten met de bouillon en 2 uur zachtjes laten stoven tot het vlees gaar is. Met de maïzena de saus dikken. De feta met een vork fijn maken en over de goulash strooien. Even doorroeren. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen. 

  • Presenteer Griekse goulash in zwarte of witte stenen bakken in de toonbank. Presenteer er apart rijst bij. Of in oven of magnetron bakjes, vul het bakjes met Griekse goulash. Vul een ander bakje met  gekookte rijst. Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van uw magnetron. Verhit het gerecht in pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren). Verhit in een ander pannetje de gekookte rijst eventueel met iets boter tot hij door en door warm is.Borden goed warm maken in heet water en op de warme borden serveren. Verhit het gerecht in pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig 

Terug naar boven