Ierse lamsstoofpot

Ingrediënten

  • Winkelklare iets doorregen lamslappen
  • 10 gram keukenzout
  • 3 gram grof gemalen witte peper
  • 150 gram boter
  • 2 kg aardappelen, geschild en in plakken gesneden
  • 350 gram winterwortel, in dunne plakjes gesneden
  • 400 gram ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 kg prei, in dunne plakjes gesneden
  • 1 klein groen kooltje, fijngesnipperd
  • Winkelklare iets doorregen lamslappen,
  • 10 gram keukenzout,
  • 3 gram grof gemalen witte peper,
  • 150 gram boter,
  • 2 kg aardappelen, geschild en in plakken gesneden,
  • 350 gram winterwortel, in dunne plakjes gesneden,
  • 400 gram ui, in dunne ringen gesneden,
  • 1 kg prei, in dunne plakjes gesneden,
  • 1 klein groen kooltje, fijngesnipperd

Bereiding

  • Wrijf de lapjes vlees in het zout en de peper en het in een stoofpan in de hete boter aan weerskanten bruin bakken. Giet er wat water op en laat het vlees met het deksel op de pan ongeveer in 60 minuten op zacht vuur stoven. Neem het vlees uit de pan.

  • Leg in het stoofvocht de plakken aardappelen, bestrooi met zout en peper, vervolgens de plakjes wortel, ui en prei. Leg daarop het vlees en op het vlees de kool. Leg het deksel op de pan en laat alles met elkaar op zeer zacht vuur in iets minder dan een uur gaar stoven. Snel afkoelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Breng deze Ierse lamsstoofpot in stenen bakken. Presenteer er gekookte rijst naast. Zet ook 1 –vaks oven –en magnetronbakjes met 300 á 400 gram product

  • Magnetron: het bakje in de magnetron plaatsen; magnetron 700w, folie inprikken, daarna verwarmen Au bain marie: verwarmen met gesloten folie, niet koken. Oven: oven voorverwarmen op 180˚C, in bakje, pannetje of ovenschaal 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit worden.

Terug naar boven