Gevulde kalfsborst met snijbiet

Ingrediënten

  • 1,5 kg winkelklare uitgebeende en kant gesneden kalfsborst, snijd deze in als een zakmodel om te vullen.
  • 15 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 1 gram Tijm
  • 100 gram  Ui, in plakjes gesneden
  • 200 gram Snijbiet, fijngehakt
  • 1 bosje Peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje Knoflook, fijngehakt
  • 100 gram Mager kalfsvlees, door de (10 mm plaat)
  • 200 gram Kalfsgehakt ( 3 mm plaat), zonder kruiden, zoals u dat in de winkel verkoopt
  • 2 Eieren
  • 50 gram Crème fraîche
  • 50 gram Boter, om in te bakken Een mengsel van peper en zout
  • 1,5 kg winkelklare uitgebeende en kant gesneden kalfsborst, snijd deze in als een zakmodel om te vullen.,
  • 15 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 1 gram Tijm,
  • 100 gram  Ui, in plakjes gesneden,
  • 200 gram Snijbiet, fijngehakt,
  • 1 bosje Peterselie, fijngehakt,
  • 1 teentje Knoflook, fijngehakt,
  • 100 gram Mager kalfsvlees, door de (10 mm plaat),
  • 200 gram Kalfsgehakt ( 3 mm plaat), zonder kruiden, zoals u dat in de winkel verkoopt,
  • 2 Eieren,
  • 50 gram Crème fraîche,
  • 50 gram Boter, om in te bakken Een mengsel van peper en zout

Benodigheden

  • Naald en dun vinkengaren

Bereiding

  • Maak de ingrediënten schoon was en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de stukjes snijbiet toe en laat die slinken. Roer daarbij met een houten lepel. Haal de pan van het vuur. Laat dit mengsel afkoelen. Meng nu in een bak of met een kleine mengmachine het mager kalfsvlees, kalfsgehakt, gehakte peterselie, het ui/snijbiet/ knoflook mengsel, eieren, crème fraîche, het zout, de peper en de tijm. Kneed/meng het mengsel goed om een mooie, homogene farce te krijgen.

  • Vul de kalfsborst met dit mengsel, goed aandrukken in de hoeken en zonder lucht stevig vullen. Naai het vlees dicht met dun vinkengaren. Bestrooi de rollade rondom licht met het mengsel van peper en zout.

  • Leg  rollade op een rooster zet er een opvangbakplaat onder,  voorverwarmde oven 130°C. met klep open, braad de rollade tot een kerntemperatuur van 72°C is bereikt. Neem de rollade uit de oven laat ze 30 minuten op de werktafel afkoelen en daarna in de koelcel geheel doorkoelen.

  • Verwijder het garen: een product om te verkopen als voorgerecht  koud in iets dikkere plakken; of als vleeswaar; ook geschikt in dikkere plakken voor de traiteurafdeling (als maaltijdcomponent); bijvoorbeeld gebracht in oven - of magnetronbakjes, eventueel in meervaksbakjes met ook de andere maaltijdcomponenten (bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes en met seizoensgroenten).

Terug naar boven