Zuurkoolgoulash met varkensvlees en ontbijtspek

Ingrediënten

  • 1 kilogram mager varkensvlees
  • 100 gram mager ontbijtspek
  • 1 kilogram zuurkool
  • 50 gram boter
  • 150 gram uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram milde paprikapoeder
  • 140 gram tomatenpuree
  • 3 gram karwijzaad
  • 1 liter vleesbouillon
  • 15 gram zure room per portie
  • 1 kilogram mager varkensvlees,
  • 100 gram mager ontbijtspek,
  • 1 kilogram zuurkool,
  • 50 gram boter,
  • 150 gram uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 20 gram milde paprikapoeder,
  • 140 gram tomatenpuree,
  • 3 gram karwijzaad,
  • 1 liter vleesbouillon,
  • 15 gram zure room per portie

Bereiding

  • Snijd het mager ontbijtspek in blokjes, en snipper de ui.

  • Verhit de boter in een stoofpan en bak het vlees en de blokjes spek rondom bruin. Bak de uien een paar minuten mee.

  • Pers de knoflook uit en roer die erdoor. Roer de paprikapoeder, tomatenpuree, karwijzaad en vleesbouillon door het vlees en voeg de zuurkool toe. Trek de zuurkool met twee vorken uit elkaar en schep alles goed om.

  • Laat de goulash met de deksel op de pan ongeveer 1 ½ uur zachtjes sudderen.

  • Presenteer deze zuurkoolgoulash met zure room er op als garnering.

  • Lekker met gekookte aardappelen!

Terug naar boven