Mini-Quiches met rauwe ham

Ingrediënten

  • In de handel is kant-en-klaar blader –of korstdeeg (vers of diepvries of op rol te koop) gebruik bij voorkeur deeg met een dikte van 3 mm.
  • Of koop kant-en-klare quichedeegvormpjes.
  • 60 ml Olie
  • 300 gram Fijngesneden plakjes rauwe ham
  • 150 gram Gepelde, gesnipperde ui
  • 150 ml Melk
  • 60 ml Slagroom
  • 4 Eieren
  • 120 gram Geraspte Parmezaanse kaas
  • In de handel is kant-en-klaar blader –of korstdeeg (vers of diepvries of op rol te koop) gebruik bij voorkeur deeg met een dikte van 3 mm.,
  • Of koop kant-en-klare quichedeegvormpjes.,
  • 60 ml Olie,
  • 300 gram Fijngesneden plakjes rauwe ham,
  • 150 gram Gepelde, gesnipperde ui,
  • 150 ml Melk,
  • 60 ml Slagroom,
  • 4 Eieren,
  • 120 gram Geraspte Parmezaanse kaas

Benodigheden

  • Taartvormpjes van 8 cm Ø (diameter) steek/druk met een vorm 50 rondjes met een diameter van 8 centimeter uit het diepvriesbladerdeeg,
  • Wrijf de taartvormpjes in met olie en bekleed de vormpjes met deeg. Vul de vormpjes met de vulling en bak ze in een voorverwarmde oven

Bereiding

  • Verhit de olie in een koekenpan en bak ham en ui goudbruin. Laat het mengsel afkoelen. Klop melk, room en eieren door elkaar. Verdeel ham en ui over de 10 quichebakjes en schenk het mengsel erover. Bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas.

  • De gevulde quiches afbakken in een voorverwarmde oven van 190˚C in 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

  • De quiches afbakken en verkopen. De klant hoeft ze alleen nog op te warmen op 190˚C gedurende circa 20 minuten.

Terug naar boven