Kalkoenschnitzel

Ingrediënten

  • kalkoenfilet 
  • 2 eieren 
  • 1 theelepel kerriepoeder 
  • 100 g bloem 
  • 100 g paneermeel
  • olie / boter
  • kalkoenfilet ,
  • 2 eieren ,
  • 1 theelepel kerriepoeder ,
  • 100 g bloem ,
  • 100 g paneermeel,
  • olie / boter

Bereiding

  • Kruid de schnitzels met peper, kerriepoeder en zout en haal ze vervolgens door de bloem. Daarna gaan ze door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel. Druk dat stevig aan en klop het overtollige paneermeel er af. Verhit in een koekenpan de olie met wat bakboter en bak de schnitzels om en om gaar en knapperig in ongeveer 8 minuten. Serveer ze lekker warm samen met aardappelpuree, doppertjes, wortelblokjes en eventueel plakjes kiwi en partjes tomaat. 

  • Fruitige rode als bijvoorbeeld (Cabernet-)Shiraz, Languedoc, La Mancha of rosé.

Terug naar boven