Canned chicken

Ingrediënten

  • 1 grote hele kip 
  • 2 blikjes bier van 0,5 liter
  • kipkruiden 
  • 1 tomaat grof gehakt 1 teen knoflook grofgehakt1 bouillonblokje
  • 1 teen knoflook grof gehakt
  • 1 bouillonblokje
  • 1 grote hele kip ,
  • 2 blikjes bier van 0,5 liter,
  • kipkruiden ,
  • 1 tomaat grof gehakt 1 teen knoflook grofgehakt1 bouillonblokje,
  • 1 teen knoflook grof gehakt,
  • 1 bouillonblokje

Bereiding

  • Bestrooi de kip van binnen en buiten met de kipkruiden. Kijk even of er zout in de kruiden zit anders moet je ook een beetje zout bijstrooien. Open het bierblikje en drink of schenk er ongeveer 1/3 uit. Vul het blikje aan met de knoflook, de tomaat en het verkruimelde bouillonblokje. Pak nu de kip bij de poten en plaats hem helemaal over het blikje bier heen. Steek de barbecue aan. Vul maar de helft van de bak met kolen zodat je na het aansteken een het kant (boven de gloeiende kolen) en een lauwe kant krijgt. Zet de kip vervolgens zodanig op het rooster van de hete barbecue dat hij niet kan omvallen. Zet hem niet direct boven boven de brandende kolen, maar aan de lauwe kant. De kip moet indirect gegaard worden. Sluit de deksel. Laat de kip garen gedurende minimaal 75 minuten en vul de barbecue desnoods aan met nieuwe kolen. De kip is gaar wanneer de kerntemperatuur 75°C aangeeft. Pas op wanneer je de kip van de barbecue haalt want het bierblikje is uiteraard gloeiend heet. Een Amerikaanse delicatesse van grote klasse.  

  • Chardonnay , Côtes de Provence, Côtes de Roussillon, Macon-Villages, Pinot gris, Rose d'Anjou Vin de pays d'Oc of een lekker koel biertje.

Terug naar boven