Haring
De haring (Clupea harengus) is een straalvinnige vis van het noordelijk halfrond. Ze worden circa 45 centimeter lang en kunnen maximaal 1 kilogram wegen. De vis heeft een zilverkleurig lichaam met een grijsgroene of blauwgroene rug. Het is al eeuwen een populaire consumptievis, waar veel op gevist wordt. De geschiedenis van de haring is er dan ook een die verweven is met overbevissing en overheidsmaatregelen om dat te voorkomen. De groene haring zoals we hem van vroeger kennen ontleent de speciale smaak en kwaliteit aan de haring kaken waardoor de malsheid van de vis wordt bevorderd.
Lees meer over nieuwe haring. / haringpagina van de Spakenburgse visspecialist / Zo maak je een haring schoon
Gebruik
De haring kent tal van gebruiksmogelijkheden. Ze wordt rauw ingezouten, in het zuur, gebakken of warm gerookt gegeten. Ook komt het wel voor dat de haring, net als een sardine, in olie wordt ingelegd.
Vangstgebieden FAO
Haring wordt gevangen in de gebieden 21 - 27 - 31
♦ Verkrijgbaarheid |
JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC | ||
♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |