Langoustine
Langoustines staan ook wel bekend als Noorse kreeftjes. Ze komen op vele plaatsen in de wereldzeeën voor en hun lengte (circa 25 cm) is afhankelijk van de vangplaats. Ook de kleur verschilt. Van roze-oranje tot roze. Langoustines, worden nogal eens verward met gamba's, maar dat is niet terecht. In vergelijking met garnalen is het voorlijf van de langoustine beter ontwikkeld, de schildjes van het pantser zijn steviger en ze hebben lange en slanke scharen. De smaak van de langoustines is zoetig en zacht en het vlees is mooi mager. Vooral de staart is eetbaar. Langoustines zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Het vangen is niet echt eenvoudig omdat de dieren nogal kwetsbaar zijn en de schaal en de scharen niet beschadigd mogen zijn.
Gebruik
• Bakken, grillen of koken
• Gebakken en geserveerd met Spaanse ham
• Met paprikasaus
• In Visfond
Vangstgebieden FAO
De langoustine wordt gevangen in de gebieden 27 - 34 - 37 - 47
♦ Verkrijgbaarheid |
JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC | ||
♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |