21-september-2021 |
Krab
De naam krab is afkomstig van het Middelnederlandse woord 'crabbe' dat weer is afgeleid van krabbelen oftewel kruipen. De krab kan circa 30 cm groot worden en dan tegen de 6 kilo wegen. De bovenkant van de krab is bruinrood en de onderkant wit. Krab is een gewild artikel alleen zijn ze niet vaak levend te koop. Het liefst eet men dan nog de scharen. En dat is jammer want juist in de schaal zit heel lekker vlees. Het vlees kan soms wat zanderig smaken wanneer de krab op zand- of slibbodems is gevangen.
Gebruik
• In een krabcocktail met manderijntjes en whiskysaus.
• In een vissalade.
• Verwerking in krabsticks samen met surimi.
• Als krabsalade
Vangstgebieden FAO
De krab wordt gevangen in de gebieden 27 - 34 - 37
♦ Verkrijgbaarheid |
JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC | ||
♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ |