Shasliks

Ingrediënten

  • Winkelklaar mals rundvlees van de lende, blokjes 3 bij 3 centimeter
  • Rode en groente paprika's, ontdoen van zaad en zaadlijsten en in blokjes van 3 bij 3 centimeter snijden.
  • 60 gram gesnipperde rode uien, schillen en in partjes van ongeveer 3 centimeter snijden
  • PER KILOGRAM VLEES
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 20 gram tamarindesaus
  • 30 gram sojasaus (ketjap, zoute soort)
  • 30 ml azijn
  • 4 gram sambal oelek
  • 30 gram satésaus, als het kan vloeibare saus, verdeeld zich beter
  • Winkelklaar mals rundvlees van de lende, blokjes 3 bij 3 centimeter,
  • Rode en groente paprika's, ontdoen van zaad en zaadlijsten en in blokjes van 3 bij 3 centimeter snijden.,
  • 60 gram gesnipperde rode uien, schillen en in partjes van ongeveer 3 centimeter snijden,
  • PER KILOGRAM VLEES,
  • 1 teentje knoflook, geperst,
  • 20 gram tamarindesaus,
  • 30 gram sojasaus (ketjap, zoute soort),
  • 30 ml azijn,
  • 4 gram sambal oelek,
  • 30 gram satésaus, als het kan vloeibare saus, verdeeld zich beter

Benodigheden

  • Metalen spiesen

Bereiding

  • Rundvlees van de lende in mooie blokjes van 3x3 cm snijden. Gesnipperde ui, geperste knoflook, tamarindesaus, sojasaus, azijn, sambal en satésaus in een bak vermengen met de blokjes vlees; de massa in de koelcel 12 uur laten marineren (bakken afdekken).

  • Rijg stukjes vlees afgewisseld met paprika en ui aan satépennen. Tip: op het uiteinde van de spiesen een champignon prikken.

  • Presenteer deze Shasliks op een mooie schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding, zorg ervoor dat er altijd een schone vleestang bij is en dat de schaal goed gevuld is.

Terug naar boven