Tortelloni met Napolitainesaus

Ingrediënten

  • 1500 gram verse tortelloni, gevuld met vlees
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 2 gram Ge(vries)droogde peterselie
  • 3 gram Ge(vries)droogde dragon
  • 160 gram Tomatenpuree
  • 300 gram Gesnipperde ui
  • 300 gram Wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 5 Teentjes knoflook, uitgeperst
  •   Allesbinder of maïzena, opgelost in water (voor een homogene saus) 20 ml olijfolie
  • 70 gram Keukenzout
  • 15  - 18 liter Koud water
  • 1500 gram verse tortelloni, gevuld met vlees,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 2 gram Ge(vries)droogde peterselie,
  • 3 gram Ge(vries)droogde dragon,
  • 160 gram Tomatenpuree,
  • 300 gram Gesnipperde ui,
  • 300 gram Wortel, in kleine blokjes gesneden,
  • 5 Teentjes knoflook, uitgeperst,
  •   Allesbinder of maïzena, opgelost in water (voor een homogene saus) 20 ml olijfolie,
  • 70 gram Keukenzout,
  • 15  - 18 liter Koud water

Benodigheden

  •   Grote pan  

Bereiding

  • Maak de verse groenten schoon en verklein ze zoals hierboven aangegeven.

  • Saus maken: verhit de olie in een braadpan en bak daarin ui, wortel en knoflook aan. Voeg dan zout, peper, tomatenpuree en ge(vries)droogde kruiden toe. Bind de saus met allesbinder of maïzena (opgelost in water), dat geeft een homogene saus. De massa ½ tot 2 uur op laag vuurtje zachtjes garen.

  • 1500 gram met vlees gevulde tortelloni koken: breng in een grote pan 15-18 liter water aan de kook en voeg 70 gram zout toe. Breng de tortelloni in het kokende water en laat al het water al roerende weer aan de kook komen. Regel het vuur zodanig dat het water niet overborrelt; zorg ervoor dat het water blijft koken. Kook de tortelloni zonder deksel en onder af en toe roeren beetgaar (al dente); ongeveer 7 minuten. Afhankelijk van de dikte. Test de gaarheid door in een stuk tortelloni  te bijten; het deeg moet nog enige beet hebben, maar geen witte, ongare kern. Giet de tortelloni af in een vergiet en laat het even uitlekken (spoel niet af onder koud stromend water)Gevulde tortelloni vermengen met de napolitainesaus. Het gerecht vervolgens snel laten afkoelen – af en toe roeren - en meteen daarna doorkoelen in de koelcel.

  • Presenteer de pasta in toonbank in kommen of bakken. Gebruik schone uitscheplepels; houd de randen schoon. Laat van tijd tot tijd eens proeven. Presenteer daarnaast in oven -of magnetronbakjes met 1 vakje. Vul het bakje met 300á 400 gram kant-en-klare pasta. Eventueel afgegarneerd met kaas. Geef een opwarmadvies aan de klanten. Opwarmen in magnetron: prik enkele gaatjes in de bovenfolie. Magnetron 700 Watt. Ca 7 minuten. Opwarmen in oven: folie verwijderen. Oven voorverwarmen op 180 ˚C. Product in ovenbakje, in pannetje of in ovenschaal, 25 minuten opwarmen. Het gerecht moet wel door en door verhit worden.

Terug naar boven