Chicken curry

Ingrediënten

  • Kippenbouten met vel van ca. 220 - 270 gram per stuk, het vet aan de binnenkant wegsnijden en eventuele ongerechtigheden verwijderen.
  • 10 gram Keukenzout, om kippenbouten mee in te wrijven
  • 5 Kardemomzaadjes, in hulsjes
  • 25 Ongebrande cashewnoten( ca. 13 stuks)
  • 1 Blokjes verse gember geschild van 2 x 2 cm, en fijnraspen
  • 15 ml Olie, om kruiden mengsel in te fruiten
  • 2 Teentjes knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 5 gram Korianderpoeder
  • 5 gram Gemalen chilipeper
  • 5 gram Komijnpoeder
  • 10 gram Witte peper
  • 1 Stokje van 4-cm kaneel
  • 30 ml Olie, om kippenbouten in te bakken
  • 200 gram (rode) Uien, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 2 Groene Spaanse pepers, wassen en halveren, zaadjes verwijderen, fijnsnipperen
  • 100 gram Vleestomaten, wassen en in kleine blokjes snijden
  • 200 ml Santen ( of ongezoete kokosmelk, blik)
  • ± 20 gram Rijstebloem of maïzena
  • Kippenbouten met vel van ca. 220 - 270 gram per stuk, het vet aan de binnenkant wegsnijden en eventuele ongerechtigheden verwijderen.,
  • 10 gram Keukenzout, om kippenbouten mee in te wrijven,
  • 5 Kardemomzaadjes, in hulsjes,
  • 25 Ongebrande cashewnoten( ca. 13 stuks),
  • 1 Blokjes verse gember geschild van 2 x 2 cm, en fijnraspen,
  • 15 ml Olie, om kruiden mengsel in te fruiten,
  • 2 Teentjes knoflook, gepeld en uitgeperst,
  • 5 gram Korianderpoeder,
  • 5 gram Gemalen chilipeper,
  • 5 gram Komijnpoeder,
  • 10 gram Witte peper,
  • 1 Stokje van 4-cm kaneel,
  • 30 ml Olie, om kippenbouten in te bakken,
  • 200 gram (rode) Uien, schoongemaakt en fijngesnipperd,
  • 2 Groene Spaanse pepers, wassen en halveren, zaadjes verwijderen, fijnsnipperen,
  • 100 gram Vleestomaten, wassen en in kleine blokjes snijden,
  • 200 ml Santen ( of ongezoete kokosmelk, blik),
  • ± 20 gram Rijstebloem of maïzena

Bereiding

  • Maak eerst alle ingrediënten schoon(hulsjes van kardemomzaadjes verwijderen) en weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Bereidingswijze; in een mengbeker of staafmixer cashewnoten en kardemom fijnmalen tot poeder. (15 ml) Olie verhitten. Cashewnotenmengsel en geraspte gember ± 3 minuten bakken. De uitgeperste knoflook erbij doen en meebakken. Koriander, chilipoeder, komijnpoeder, peper en kaneel door elkaar roeren. Kruidenmengsel door notenmengsel roeren (dit word een soort papje). kippenbouten eerst inwrijven met het zout. Daarna inwrijven met het notenkruidenmengsel ( papje) en iets aandrukken. Nu afgedekt ± 1.00 uur laten intrekken. De olie(30 ml) verhitten in een braadpan. Kippenbouten aan beide kanten goudbruin bakken. Ui en Spaanse peper toevoegen en ± 2 minuten meebakken. Tomaten blokjes en santen toevoegen, met deksel op de pan kippenbouten in ± 50 minuten gaar laten worden. Af en toe omscheppen. Als jus te dun is eventueel bijbinden met rijstebloem of maïzena. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen. 

  • Presenteer deze Chicken Curry in zwarte of witte stenen bakken in de toonbank. Presenteer er apart rijst bij. Of in oven of magnetron bakjes, vul het bakjes met Chicken Curry. Vul een ander bakje met gekookte rijst. 

  • Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van uw magnetron. Verhit het gerecht in pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren). Verhit in een ander pannetje de gekookte rijst eventueel met iets boter tot hij door en door warm is. Borden goed warm maken in heet water en op de warme borden serveren. 

Terug naar boven