Speciaal gevulde kalfsborst

Ingrediënten

  • Winkelklare kalfsborst van ongeveer 1 kilo ingesneden tot een zakmodel
  • 250 gram Mager kalfsgehakt, zonder kruiden
  • 100 gram Fijngesnipperde ui
  • 1 Ei
  • 30 ml Cognac
  • 2 gram Witte peper
  • 5 gram Keukenzout
  • Winkelklare kalfsborst van ongeveer 1 kilo ingesneden tot een zakmodel,
  • 250 gram Mager kalfsgehakt, zonder kruiden,
  • 100 gram Fijngesnipperde ui,
  • 1 Ei,
  • 30 ml Cognac,
  • 2 gram Witte peper,
  • 5 gram Keukenzout

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten voor de vulling nauwkeurig af.Dan de ingrediënten goed met elkaar vermengen en verder mengen tot een goede binding is verkregen.De vulling in de ingesneden kalfsborst brengen en den borst dichtnaaien met rolladetouw. De buitenkant stevig inwrijven met zout en peper en tijm.

  • De rollade op een rooster in de combi-steamer leggen en de omgevingstemperatuur afstellen op hete lucht 125˚C, met de klep open, zodat naar behoren vocht wordt onttrokken aan de combi-steamer en het vlees een mooie braadkleur krijgt.

  • Afbraden tot een kerntemperatuur van 70˚C is bereikt; meteen daarna het product 15 minuten laten afkoelen en direct daarna de rollade goed laten doorkoelen in de koelcel. Van deze gevulde kalfsborst kan men broodbeleg snijden of dikke plakken voor de warme maaltijd of voor de traiteurafdeling als maaltijdcomponent.

Terug naar boven