Gevulde zalmforel

Ingrediënten

  • 2 dikke stukken zalmforel met vel van elk 500 gr
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels dille, fijngehakt
  • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 zwarte peper, versgemalen
  • 1 kleine venkelknol, dun geschaafd
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 2 dikke stukken zalmforel met vel van elk 500 gr,
  • 1 sinaasappel,
  • 2 eetlepels grove mosterd,
  • 2 eetlepels dille, fijngehakt,
  • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt,
  • 1 eetlepel zeezout,
  • 1 zwarte peper, versgemalen,
  • 1 kleine venkelknol, dun geschaafd,
  • 1 rode ui, in dunne ringen

Bereiding

  • Verse gekweekte zalmforellen zijn vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. De smaak van het visvlees is vrij neutraal. De vissen lenen zich ook goed om ze te voorzien van een smakelijke vulling, zoals bij dit gerecht. Doe de barbecue alvast maar aan!

  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een kommetje de sinaasappelrasp met 2 eetlepels sinaasappelsap, de dille, peterselie, het zout en royaal peper tot een sausje.

  • Bestrijk de roze zijden van de zalmforel met dit sausje. Leg 1 stuk zalmforel met de velkant op een plank. Verdeel de venkel en ui over de roze kant. Leg het andere stuk zalmforel met de roze kant op de vulling.

  • Bind de stukken zalmforel op tot een rollade met een stuk rolladetouw op elke 2 cm. Laat de zalmrollade minstens een uur marineren in de koelkast.

  • Laat de zalmrollade weer op kamertemperatuur komen en bestrijk hem rondom met olie. Leg de rollade op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue en rooster de zalmforel in 20-30 minuten mooi bruin en bijna gaar, keer de rollade regelmatig.Lekker met geroosterde krielaardappeltjes van de barbecue.

  • Gebruik in plaats van venkel dunne plakjes courgette of reepjes rode en gele paprika.

  • Bij de verfijnde en tegelijk volle smaak van de zalmforellade past een frisse, droge Elzasser Riesling met rijke aroma's.

Terug naar boven