Smoorvlees madrasrundvlees

Ingrediënten

  • Rundvlees van hals met onderrib, been, vet, zenen en kraakbeen in blokjes van ca. 4 cm gesneden.
  • PER KILOGRAM VLEES
  • 50 gram vindaloopasta (= een scherpe, zure pasta die wordt gebruikt in vindaloo curry)
  • 100 gram uien, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 125 gram plantaardige olie
  • 50 gram geroosterde amandelschijfjes
  • Rundvlees van hals met onderrib, been, vet, zenen en kraakbeen in blokjes van ca. 4 cm gesneden.,
  • ,
  • PER KILOGRAM VLEES,
  • 50 gram vindaloopasta (= een scherpe, zure pasta die wordt gebruikt in vindaloo curry),
  • 100 gram uien, schoongemaakt en fijngesnipperd,
  • 125 gram plantaardige olie,
  • 50 gram geroosterde amandelschijfjes

Bereiding

  • Meng vindaloo-pasta met het vlees. Verhit de olie in een passende stoofpan en bak de uien goed donder aan. Voeg het vlees toe en braad het tot het bruin is. Voeg zo veel water toe dat het vlees is bedekt net onder staat.

  • Doe een deksel half op de pan en kook het vlees 40 minuten, dan deksel eraf halen en stoven tot het vlees mals en de saus behoorlijk ingedikt is tot saus dikte. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteren in een mooie schaal in de toonbank en garneren met  amandelen. Presenteer er eventueel gekookte rijst bij. Of in oven of magnetron bakjes met 1 vakje. Vul het bakje met Smoorvlees (madrasrundvlees) met geroosterde amandelen garnering. Vul een ander bakje met gekookte rijst.

  • Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit het gerecht in pannetjes, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is).Verhit de rijst in een ander pannetje tot hij door en door warm is. Borden goed voorverwarmen en op de borden serveren. 

Terug naar boven