Kippenborst met mango en kaneel

Ingrediënten

  • Kippenborst zonder vel ca 175 gram per stuk
  • 10 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 100 gram uien, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 300 gram rijpe mango’s, schillen, halveren en de pit eruit. Het vruchtvlees in blokjes snijden
  • 250 ml kippenbouillon
  • 5 gram geraspte schil van een goed gewassen citroen
  • 1 gram kaneelpoeder
  • 1 gram gemalen koriander
  • 30 gram boter, om in te bakken
  • 50 ml plantaardige olie
  • Kippenborst zonder vel ca 175 gram per stuk,
  • 10 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 100 gram uien, schoongemaakt en fijngesnipperd,
  • 300 gram rijpe mango’s, schillen, halveren en de pit eruit. Het vruchtvlees in blokjes snijden,
  • 250 ml kippenbouillon,
  • 5 gram geraspte schil van een goed gewassen citroen,
  • 1 gram kaneelpoeder,
  • 1 gram gemalen koriander,
  • 30 gram boter, om in te bakken,
  • 50 ml plantaardige olie

Bereiding

  • De kippenborsten met het zout en de peper inwrijven. In een braadpan de boter en 15 ml olie verhitten. De Kipkarbonades daarin in ongeveer 10 minuten rondom bruin bakken, eruit nemen en warm houden. De resterende olie in een braadpan verhitten en de ui daarin glazig bakken. De mangoblokjes toevoegen en aan beide kanten kort stoven. Kip en borsten, bouillon, citroenschil, kaneel en de koriander toevoegen en alles met het deksel op de pan op een laag vuur ongeveer 50 minuten gaar laten worden. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer kip met mango in een mooie schaal in de toonbank. Eventueel met gekookte rijst erbij. Of in oven of magnetron bakjes vul het bakje met kip met mango. Vul een ander bakje met gekookte rijst. Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit het gerecht in pannetjes, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker).Verhit in een ander pannetje de gekookte rijst tot hij door en door warm is. Borden goed voorverwarmen en op de  borden serveren. 

Terug naar boven