Karbonade uit Hongarije

Ingrediënten

  •  Winkelklare plakjes schouderkarbonaden met been, normale dikte.
  • 10 gram keukenzout, om lapjes vlees te bestrooien
  • 60 gram bloem, om lapjes vlees mee te bestuiven
  • 100 gram boter, om in te bakken
  • 250 gram uien, gesnipperd
  • 20 gram paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 gram kummel
  • 160 gram paprikareepjes
  • 80 gram tomaatstukjes
  • 150 gram wortel, in plakjes
  • 50 gram knolselderij, in kleine blokjes
  • 1 kg aardappelen, in grove blokjes
  • Bouillon of water om te begieten
  • Fijngehakte peterselie, als eindgarnering
  •  Winkelklare plakjes schouderkarbonaden met been, normale dikte.,
  • 10 gram keukenzout, om lapjes vlees te bestrooien,
  • 60 gram bloem, om lapjes vlees mee te bestuiven,
  • 100 gram boter, om in te bakken,
  • 250 gram uien, gesnipperd,
  • 20 gram paprikapoeder,
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst,
  • 1 gram kummel,
  • 160 gram paprikareepjes,
  • 80 gram tomaatstukjes,
  • 150 gram wortel, in plakjes,
  • 50 gram knolselderij, in kleine blokjes,
  • 1 kg aardappelen, in grove blokjes,
  • Bouillon of water om te begieten,
  • Fijngehakte peterselie, als eindgarnering

Bereiding

  • Het vlees met het zout inwrijven en met de bloem bestuiven. In hete boter op hoog vuur aan beide kanten aanbraden. Dan het vlees overbrengen in een grote stoofpan met dikke bodem. De uien in het braadvet goudbruin fruiten, paprikapoeder erbij doen, goed roeren. Met bouillon of water begieten (afblussen), doorroeren. Alles over het vlees in de stoofpan gieten. De knoflook en kummel toevoegen. Af en toe schudden bij matige hitte met deksel op de pan laten smoren. Af en toe water toevoegen. Het vlees moet niet koken, maar in eigen vocht smoren.

  • De wortelen, knolselderij en aardappelen in wat boter halfgaar aanbraden. Wanneer het vlees bijna gaar is, de paprika, tomaat en halfgare groenten toevoegen. Water erbij gieten en alles samen gaar smoren. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • In een mooie schaal in de toonbank presenteren. Of in oven of magnetron bakjes met 2 vakjes.In een vakje de karbonade, in het andere vakje de groenten en aardappelen en saus over de karbonade en groenten aardappelen gieten, afgarneren met fijngehakte peterselie.

Terug naar boven