Kalkoenkerrie in Maaslanderkaassaus

Ingrediënten

  • Kalkoenvlees
  • 10 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 300 gram rode linzen
  • 200 gram prei
  • 100 gram plantaardige olie
  • 10 gram kerrie
  • 1000 gram kippenbouillon
  • 500 gram geraspte Maaslanderkaas
  • 400 gram room
  • Kalkoenvlees,
  • 10 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 300 gram rode linzen,
  • 200 gram prei,
  • 100 gram plantaardige olie,
  • 10 gram kerrie,
  • 1000 gram kippenbouillon,
  • 500 gram geraspte Maaslanderkaas,
  • 400 gram room

Bereiding

  • Kook de linzen in water met een beetje zout gaar, giet ze af en laat het uitlekken.

  • Snijd het kalkoenvlees in blokjes, en de prei in ringen.

  • Verhit de olie in een stoofpan en braad daarin het kalkoenvlees. Voeg het zout, de peper en de kerriekruiden toe en blus het af met de bouillon. Voeg de prei toe en laat alles ongeveer 30 minuten pruttelen op laag vuur.

  • Voeg vervolgens de kaas, room en linzen toe aan het mengsel en verwarm het geheel kort.

  • Als je de saus iets dikker wil hebben kan je gebruik maken van allesbinder.

  • Lekker met gekookte rijst!

Terug naar boven