Italiaanse Pastamaaltijd volkoren Tagliatelle à la Carbonara

Ingrediënten

  • 1000 gr droge volkoren tagliatelle
  • 600 gr pancetta, Italiaanse spek, in kleine blokjes gesneden
  • 3 dl dunne crème fraîche
  • 12 eieren, losgeklopt
  • 240 gr  geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 gr witte peper 60 ml olijfolie
  • 45 gr keukenzout
  • 30 ml olijfolie
  • 10-12 liter koud water
  • 1000 gr droge volkoren tagliatelle,
  • 600 gr pancetta, Italiaanse spek, in kleine blokjes gesneden,
  • 3 dl dunne crème fraîche,
  • 12 eieren, losgeklopt,
  • 240 gr  geraspte Parmezaanse kaas,
  • 3 gr witte peper 60 ml olijfolie,
  • 45 gr keukenzout,
  • 30 ml olijfolie,
  • 10-12 liter koud water

Bereiding

  • Saus maken: verhit de olie en braad het spek in een koekenpan of braadslede enkele minuten aan, op een hoog vuur. Gooi of schep de helft van het vet weg, doe de crème fraîche in de pan of braadslede en laat het geheel enkele minuten inkoken. Klop de eieren los - met de Parmezaanse kaas. Zet de warmte bron uit, doe de geklopte eieren erbij, met de geraspte kaas en de peper, het geheel warm houden.

  • Tagliatelle (1 kg) koken: breng in een grote pan 10- 12 liter water aan de kook en voeg zout en olie toe. Leg de pasta in het kokende water en laat het water al roerende weer aan de kook komen. Stel  het vuur/de hittebron zodanig af dat het water niet overborrelt; zorg wel dat het water blijft koken. Kook de pasta, zonder deksel en onder af en toe roeren, beetgaar (al dente): 9 minuten, afhankelijk van de dikte. Test de gaarheid door in een stuk pasta te bijten; het deeg moet nog enige beet hebben maar geen witte ongare kern. Giet de pasta af in een vergiet en laat even uitlekken (pasta niet afgieten onder koud stromend water). 

  • Pasta met eiersaus vermengen; Het gerecht vervolgens snel laten afkoelen - af en toe roeren - en meteen daarna doorkoelen in de koelcel.

  • Presenteer deze pastamaaltijd in de toonbank in mooie glazen schalen of bakken. Gebruik schone uitscheplepels; houd de randen schoon. Laat van tijd tot tijd eens proeven. Presenteer daarnaast in oven -of magnetronbakjes met 1 vakje. Vul het bakje met 300 à 400 gram kant-en-klare pasta maaltijd. Eventueel afgegarneerd met kaas. Geef een opwarmadvies aan de klanten mee.

  • Opwarmen in magnetron; prik enkele gaatjes in de bovenfolie. Magnetron 700 Watt. Ca. 7 minuten. Opwarmen in oven; folie verwijderen. Oven voorverwarmen op 180°C. Product in ovenbakje, in pannetje of in ovenvaste schaal, 25 minuten opwarmen.

Terug naar boven