Gevulde paprika’s in tomatensaus

Ingrediënten

  • 4 Rode paprika’s
  • 300 gram Mager rundergehakt, zonder kruiden
  • 6 Middelgrote augurken
  • 4 Kleine uien
  •   Zout en witte peper
  • 3 gram Komijn
  • 500 gram Gezeefde tomaten (1 pakje)
  • 1 dl Rode wijn
  • 100 gram Knolselderij
  • 100 gram Wortel
  • 1 Teentje knoflook
  • 50 ml Olijfolie
  • 1 gram Gevriesdroogde oregano
  •   Kaneel poeder
  • 2 Laurierblaadjes
  • 2 gram Milde paprikapoeder
  • 4 Rode paprika’s,
  • 300 gram Mager rundergehakt, zonder kruiden,
  • 6 Middelgrote augurken,
  • 4 Kleine uien,
  •   Zout en witte peper,
  • 3 gram Komijn,
  • 500 gram Gezeefde tomaten (1 pakje),
  • 1 dl Rode wijn,
  • 100 gram Knolselderij,
  • 100 gram Wortel,
  • 1 Teentje knoflook,
  • 50 ml Olijfolie,
  • 1 gram Gevriesdroogde oregano,
  •   Kaneel poeder,
  • 2 Laurierblaadjes,
  • 2 gram Milde paprikapoeder

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Twee uien pellen en fijn snipperen. Wortel en knolselderij in gelijke kleine blokjes snijden, 50 ml olijfolie in een braadpan verhitten en de uien 2 minuten fruiten. Wortel en knolselderij blokjes toevoegen. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen paprikapoeder. De groenten 10 minuten meefruiten. Afblussen met de  rode wijn. Toevoegen gezeefde tomaten, laurierblaadjes, oregano en een snufje kaneel. Deksel op de pan doen en de saus 30 minuten zachtjes laten sudderen. Intussen de andere uien pellen en fijn snipperen. Augurken fijnhakken. Gehakt aanmaken met komijn, zout en vers gemalen witte peper. Ui en augurk erdoor mengen tot er een lichte binding is verkregen. Paprika’s wassen en het kapje eraf snijden (het groene steeltje eraan laten). De zaadlijsten verwijderen. Paprika’s vullen met het gehaktmengsel en het kapje erop zetten. Oven voorverwarmen op 200˚C en de ovenschalen invetten. Tomatensaus op smaak brengen met snufje zout en vers gemalen witte peper. Laurierblaadjes verwijderen. Tomatensaus in ovenschalen gieten en de paprika’s erin zetten. Dek de schalen af met een deksel of met aluminiumfolie. Bak de paprika’s gaar in de oven ca. 45 minuten.  Op hete borden serveren.  Lekker met rijst en een groene salade. Levert per portie: 301 kcal.

  • Presenteer dit gerecht in de toonbank Gevulde paprika’s in tomatensaus, met rijst en een groene salade, met naam en prijsaanduiding. Geef de consument een bereidingsadvies mee. Presenteer dit aparte gerecht Gevulde paprika’s in tomatensaus in de toonbank. Alle gerechten worden verpakt in een magnetron bestendige verpakking.

  • De maaltijden blijven 3 dagen houdbaar in uw koelkast bij 3-5 ˚C. U kunt de maaltijden ook invriezen. Maaltijden van 400 gram klaar in 3 minuten (600 Watt). Maaltijden van 500 gram, klaar in 5 minuten (600 Watt). Maaltijden van grotere portie: 700 gram, klaar in 5 minuten(600 Watt). Na verhitting de maaltijd in gesloten verpakking 5-10 minuten laten rusten, dat komt de smaak ten goede. Of verhit het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren). Het gerecht op diepe warme borden serveren.

Terug naar boven