Zarzuela, Spaanse visstoof

Ingrediënten

  • 2 grote sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 liter visbouillon
  • 1 zwarte peper, versgemalen
  • 3 eetlepels Brandy, Spaanse cognac
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 250 gr kabeljauwfilet
  • 250 gr zalmfilet
  • 250 gr wijtingfilet
  • 300 gr garnalen
  • 1 potje gekookte mosselen
  • 4 krabpoten
  • 1 verse platte peterselie
  • 2 grote sjalotten,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 el olijfolie,
  • 2 blikken gepelde tomaten,
  • 1 liter visbouillon,
  • 1 zwarte peper, versgemalen,
  • 3 eetlepels Brandy, Spaanse cognac,
  • 1 laurierblad,
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder,
  • 250 gr kabeljauwfilet,
  • 250 gr zalmfilet,
  • 250 gr wijtingfilet,
  • 300 gr garnalen,
  • 1 potje gekookte mosselen,
  • 4 krabpoten,
  • 1 verse platte peterselie

Bereiding

  • Een goed gevulde soep kan heel goed als maaltijd worden genuttigd. Je kunt vissoorten, gerelateerd aan het seizoen en beschikbaarheid prima variëren gedurende het hele jaar.

  • Snijd de sjalotten in halve ringen, hak de knoflook fijn. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olijfolie in een diepe pan.

  • Voeg de gepelde tomaten, de visbouillon en de Brandy toe en verwarm het geheel goed, voeg de specerijen toe en laat de stoofpot even pruttelen.

  • Bak de in gelijke stukken gesneden visfilet even kort, in wat olie, in een koekenpan.

  • Laat de mosselen uit lekken of gebruik verse mosselen. Voeg alle vis toe aan de soep en verwarm nog goed mee. Garneer de Zarzuela met wat fijngehakte peterselie.

  • Deze visstoof is heerlijk als lunch, maar ook als maaltijd. Serveer bijvoorbeeld met donker brood of gekookte rijst.

  • Gebruik vissoorten naar keuze!

Terug naar boven