Gevulde kipfilet met rijst op z’n Belgisch

Ingrediënten

  • Diverse benodigdheden voor 10 personen
  • 10 Halve kipfilets (winkelklaar)
  • 5 Bananen
  • 500 gram Bloem
  • 10 gram Paprikapoeder(mild)
  • 10 gram Kerriepoeder
  • 10 gram Witte peper
  • 10 gram Keukenzout
  • 90 gram Boter
  • 100 gram Bloem
  • 6 gram Kerriepoeder
  • 2 Sjalotten
  • 1 Appel
  • 1,5 dl Kippenbouillon
  • 2 dl Room of koksroom (die diepvries –en magnetronbestendig is en niet schift)
  • 500 gram Langkorrelige rijst
  • 2 gram Tijm
  • 2 Laurierblaadjes
  • 1 Sjalot
  • ½ Rode paprika
  • ½ Groene paprika
  • 5 Delen kippenbouillon op 1 deel rijst
  • 20 Schijvenananas (uit blik)
  • 20 Plakjes dun gesneden gerookt ontbijtspek
  • Diverse benodigdheden voor 10 personen,
  • 10 Halve kipfilets (winkelklaar),
  • 5 Bananen,
  • 500 gram Bloem,
  • 10 gram Paprikapoeder(mild),
  • 10 gram Kerriepoeder,
  • 10 gram Witte peper,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 90 gram Boter,
  • 100 gram Bloem,
  • 6 gram Kerriepoeder,
  • 2 Sjalotten,
  • 1 Appel,
  • 1,5 dl Kippenbouillon,
  • 2 dl Room of koksroom (die diepvries –en magnetronbestendig is en niet schift),
  • 500 gram Langkorrelige rijst,
  • 2 gram Tijm,
  • 2 Laurierblaadjes,
  • 1 Sjalot,
  • ½ Rode paprika,
  • ½ Groene paprika,
  • 5 Delen kippenbouillon op 1 deel rijst,
  • 20 Schijvenananas (uit blik),
  • 20 Plakjes dun gesneden gerookt ontbijtspek

Bereiding

  • Snijd de geschilde banaan in plakjes, maak een panademengsel (van bloem, paprikapoeder, kerriepoeder, witte peper en zout). Sla de kipfilet plat tussen een vel plastic en leg schijfjes banaan op de kipfilets. Rol de filets op en zet het rolletje vast met rolladetouw. Rol deze nu door het panademengsel en bak ze in de boter/olie in een braadpan of braadslee goedgeel en gaar.

  • Schil de sjalotten en de appelen snijd ze in kleine blokjes. Verhit de boter en fruit de blokjes enkele minuten op een matig vuur af en toe roeren tot de sjalotten goudbruin zijn en de appel zacht is. Strooi er de kerriepoeder en bloem over, laat dit even mee fruiten. Voeg de kippenbouillon toe. Het geheel 15-20 minuten laten sudderen(inkoken). Naar wens kan men de saus mixen of door een puntzeef passeren. Voeg de room/koksroom erbij en breng alles aan de kook. Op smaak brengen met peper en zout.

  • Snijd sjalot en paprika in kleien blokjes en fruit ze even aan in een grote stoofpan. Voeg de rijst samen met de tijm en laurierblaadjes erbij en schenk er de kippenbouillon bij (5 delen kippenbouillon op 1 deel rijst). Kook de rijst ± 20 minuten, het deksel op de pan. Afgieten in een vergiet.

  • Omwikkel de goed uitgelekte schijvenananas met een plakje gerookt ontbijtspek, ‘kleur’ de omwikkelde schijven even in de hete boter.

  • Voor dit gerecht hebben we bakjes voor oven en/of magnetron nodig, met 3 vakjes. Vul het grootste vakje met de in plakjes gesneden gevulde kipfilet (touwtje verwijderen) en giet er wat saus bij. Het op één grootste vakje met gekookte rijst. Het kleinste met de aangefruite ananasschijf.

  • Presenteer kant-en-klaar gerecht ingesloten bakjes(met doorkijkdeksel) in de toonbank, met prijs, naamaanduiding, houdbaarheidsdatum en gebruiksaanwijzing.

Terug naar boven