Brusselse Gevulde kippenborst met boursin

Ingrediënten

  • Dubbele winkelklare kippenborsten of kipfilet van ca. 250 gram per stuk
  • 50 gram boursinKipkruiden
  • Kipkruiden
  • 300 gram Champignons (schoongemaakt, in plakjes gesneden)
  • 1 liter Slagroom
  • 1 dl Cognac
  • 10 gram Primerba dragon estragon (fijne kruiden in plantaardige olie)
  • 2 gram Witte peper
  • 10 gram Keukenzout
  •   Maïzena of allesbinder
  • Boter
  • Dubbele winkelklare kippenborsten of kipfilet van ca. 250 gram per stuk,
  • 50 gram boursinKipkruiden,
  • Kipkruiden,
  • 300 gram Champignons (schoongemaakt, in plakjes gesneden),
  • 1 liter Slagroom,
  • 1 dl Cognac,
  • 10 gram Primerba dragon estragon (fijne kruiden in plantaardige olie),
  • 2 gram Witte peper,
  • 10 gram Keukenzout,
  •   Maïzena of allesbinder,
  • Boter

Benodigheden

  • Cocktailprikkers

Bereiding

  • Eén zijde van de kippenborsten licht bestrooien met kipkruiden en insmeren met 50 gram boursin. Dan dichtvouwen (de met boursin ingesmeerde zijde naar binnen) en vastzetten met een cocktailprikker. In koekenpan of braadslee in hete boter het vlees rondom bruin bakken, daarna in een voorverwarmde oven van 220˚C 20 minuten bakken. Dan laten afkoelen.

  • Intussen maken we de champignonsaus bak de plakjes champignon in de hete boter die nog in de pan zat (van het vlees), bestrooi ze met de peper en het zout; flambeer ze met wat cognac en blus af met de (ongeklopte) slagroom. Voeg dragon toe en laat de massa iets inkoken; binden met maïzena of allesbinder tot de gewenst dikte. Presenteer de champignonsaus en het vlees samen in een schaal; met daarnaast bakjes met aardappelpuree of aardappelgroente gratin (in de handel verkrijgbaar) en bestrooi die met pittige kaassnippers. Verder kunt u de kip met champignonsaus samen in magnetron –of ovenbakjes presenteren. De consument moet het product door en door verwarmen in de bakjes of kan het gerecht in een voorverwarmde oven van 80˚C gedurende 30 minuten.

Terug naar boven