Boterasperge met ham rolletjes

Ingrediënten

  • 1,2 kg Witte asperge
  • 3 gram Zout
  • 3 gram Suiker
  • 10 gram Boter
  • 2 Preibladeren
  • 450 gram Melig gekookte aardappelen
  • 2 Eidooiers
  • 20 gram Meel
  • 80 gram Milde rauwe ham, in gelijke kleine blokjes gesneden
  • 60 gram Gefruite uienblokjes
  • 2 gram fijngehakte bladpeterselie
  • 2 gram  fijn gesneden bieslookrolletjes
  • 4 Grote plakken normaal gesneden gekookte ham 
  • 15 ml Truffelolie
  • 15 ml Olijfolie
  • 50 gram Gesmolten boter
  • 1 snufje Nootmuskaat, zout en peper naar smaak
  • 4 toefjes Verse kervel, voor de eindgarnering
  • 1,2 kg Witte asperge,
  • 3 gram Zout,
  • 3 gram Suiker,
  • 10 gram Boter,
  • 2 Preibladeren,
  • 450 gram Melig gekookte aardappelen,
  • 2 Eidooiers,
  • 20 gram Meel,
  • 80 gram Milde rauwe ham, in gelijke kleine blokjes gesneden,
  • 60 gram Gefruite uienblokjes,
  • 2 gram fijngehakte bladpeterselie,
  • 2 gram  fijn gesneden bieslookrolletjes,
  • 4 Grote plakken normaal gesneden gekookte ham ,
  • 15 ml Truffelolie,
  • 15 ml Olijfolie,
  • 50 gram Gesmolten boter,
  • 1 snufje Nootmuskaat, zout en peper naar smaak,
  • 4 toefjes Verse kervel, voor de eindgarnering

Bereiding

  • Preibladeren in kokendheet water heel even blancheren, over de lengte in vier gelijke reepjes snijden. Asperge van kop naar beneden schillen, het onderste deel een klein stukje afsnijden en in koken water in een passende pan met 3 gram suiker, 3 gram zout en 50 gram boter ruim beet gaar koken. Vier bundels maken. met de prei reepjes, boven en onder de asperge als een pakketje dicht binden en in de gesmolten boter 50 graden Celsius warm houden.

  • Aardappelen schoon barstelen, met schil koken, afgieten en goed laten uitdampen. Schillen, door de pureeknijper persen en met eidooier en meel goed mengen. Gefruite ui, blokjes rauwe ham. Gehakte peterselie en bieslookrolletjes er goed onder mengen tot er een goede verdeling en binding is verkregen. Met zout,  peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.

  • Aluminiumfolie met de matte kant naar boven leggen. Aardappelmassa tot de rand uitstrijken, zo groot als de plakken gekookte ham zijn. gekookte ham er op leggen, met truffelolie besprengkelen, De massa met ham dicht rollen. De uit einden iets aandrukken. Rol in aluminiumfolie dicht rollen. Uiteinden goed sluiten en in water van 90 graden Celsius in een passende pan in circa 35 tot 40 minuten  laten garen. Daarna uit het water nemen circa 10 minuten laten rusten. Rol uit de folie,  in hete olijfolie rondom even goed aanbraden en circa twee tot tweeëneenhalve centimeter dikke plakken snijden.  

  • Op hete borden serveren, aspergebundel uit de warme boter nemen, op de borden verdelen, nog met iets gesmolten boter overgieten en met een toefje verse kervel garneren. 

  • Presenteer dit aparte gerecht geraffineerde en lekker boterasperge met ham rolletjes in de toonbank. Alle gerechten worden verpakt in een magnetron bestendige verpakking.

  • De maaltijden blijven 3 dagen houdbaar in uw koelkast bij 3-5 ˚C. U kunt de maaltijden ook invriezen. Maaltijden van 400 gram klaar in 3 minuten (600 Watt). Maaltijden van 500 gram, klaar in 5 minuten (600 Watt). Maaltijden, grotere portie, van 700 gram, klaar in 5 minuten (600 Watt). Na verhitting de maaltijd in gesloten verpakking 5-10 minuten laten rusten, dat komt de smaak ten goede. Of verhit de het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren).Het gerecht op diepe warme borden serveren. 

Terug naar boven