Diepgevroren deeg ontdooien; rol het deeg tot een ronde lap die rondom ca. 2 cm breder is dan de omvang van de taartvorm. Vet de taartvormen in met iets boter en beleg die met het uitgerolde deeg. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi het oppervlak licht met het blanke paneermeel.
Snijd de bacon in reepjes en bak ze ca. 10 minuten zachtjes uit in een koekenpan. Sla de room licht opin een kom. Klop de eieren los met een snufje zout en peper, roer er 50 gram geraspte gruyère en 50 gram Emmentaler kaas door en roer deze massa door de room. Verdeel de uitgebakken bacon over de ingeprikte en licht bestrooide deegbodem. Schep hierop het roommengsel en strooi daarover weer 50 gram gruyère en 50 gram Emmentaler kaas. Als men een gesloten quiche wil hebben eventueel de bovenzijde afdekken met een laag (ingeprikt) bladerdeeg.
De lotharingse quiche kan men zo in de diepvries plaatsen en op voorraad houden. Naar behoefte kan men daarvan nemen en afbakken wanneer dat nodig is. Bak ze gedurende ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven op 225˚C. De vulling dient gestold te zijn en de bodem gaar, anders nog ca. 10 minuten terugzetten in de oven. Deze quiche kan vanuit de diepvries, als bake-off, worden verkocht. De consument kan ze afbakken zoals hierboven is beschreven. De slager kan de quiche ook direct na het maken afbakken. Ook hier afbakken als hierboven is beschreven.