Gegaarde kipbrochette

Ingrediënten

  • Kipfilet
  • Gemberbolletjes, op siroop (in potjes)
  • Gedroogde abrikozen
  • 100 gram cocktail saus
  • 30 gram cajunmelange
  • 10 gram gekleurd paneermeel naar keuze
  • Zoete witte wijn (Canei)
  • Kipfilet,
  • Gemberbolletjes, op siroop (in potjes),
  • Gedroogde abrikozen,
  • 100 gram cocktail saus,
  • 30 gram cajunmelange,
  • 10 gram gekleurd paneermeel naar keuze,
  • Zoete witte wijn (Canei)

Benodigheden

  • Satéstokjes

Bereiding

  • Laat eerst de abrikozen 24 uur in witte wijn (Canei) wellen. Laat ze daarna uitlekken.

  • De kipfilet in sousvide zakjes (niet te dik in de zakjes doen) 45 minuten op 78˚C koken. Daarna de platte zakjes kipfilet terugkoelen in koud stromend water en voor gebruik opslaan in de koeling bij 2˚C.

  • Maak de zakjes met kipfilet open en snijd de kip in blokjes.

  • Maak een mengsel van de cocktailbasis, cajunmelange en gekleurd paneermeel. Vermeng dit vervolgens door de blokjes kipfilet en laat het minstens 1 uur intrekken in het vlees.

  • Rijg stukjes kipfilet afgewisseld met gemberbolletjes en abrikozen aan satéstokjes.

Terug naar boven