Kipburgers in Romige champignonsaus

Ingrediënten

  • Winkelklaar kippengehakt, zonder kruiden.
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 150 gram Blank paneermeel
  • 5 gram Ge(vries)droogde dragon
  • 75 gram Gesnipperde ui
  • 70 gram Mayonaise
  • 100 ml Olie
  • 40 gram Boter
  • 150 gram Lente-uitjes, fijngehakt
  • 300 gram Schoongeborstelde champignons, in plakjes gesneden
  • 65 gram Witte wijn
  • 1,8 dl Koksroom
  • Winkelklaar kippengehakt, zonder kruiden.,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 150 gram Blank paneermeel,
  • 5 gram Ge(vries)droogde dragon,
  • 75 gram Gesnipperde ui,
  • 70 gram Mayonaise,
  • 100 ml Olie,
  • 40 gram Boter,
  • 150 gram Lente-uitjes, fijngehakt,
  • 300 gram Schoongeborstelde champignons, in plakjes gesneden,
  • 65 gram Witte wijn,
  • 1,8 dl Koksroom

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en snijd ze zoals hierboven aangegeven. Weeg alle ingrediënten voor elke bewerking af.

  • Meng het gehakt, paneermeel, dragon, ui, zout, peper en mayonaise en een bak of mengmachine tot er een goede binding is; vorm hiervan kleine burgers van circa 100 gram per stuk.

  • Verhit in een grote stoofpan of braadslede de olie. Bak hierin de kipburgers 15 minuten op matig hoog vuur; draai ze halverwege om tot ze van binnen net gaar zijn. Neem de burgers uit de pan en houd ze warm. Of in een voorverwarmde heteluchtoven bij 140˚C tot een kerntemperatuur van 70˚C.

  • Champignonsaus maken: smelt de boter in dezelfde pan en roerbak hierin de lente-uitjes en de champignons, gedurende 5 minuten op matig vuur. Voeg wijn en room toe, draai het vuur laag en laat de saus 15 minuten inkoken.

  • Voeg de gebakken kipburgers bij de saus. Laat het gerecht meteen afkoelen en in de koelcel geheel doorkoelen. Breng deze kipburgers met saus in stenen bakken. Presenteer er eventueel aardappelpuree bij. Lever de burgers met saus ook in een-vaks oven –of magnetronbakjes. Om handig mee te nemen. Geef als advies, of complete maaltijd er eventueel aardappelpuree bij.

Terug naar boven